torstaina, elokuuta 24, 2006

Tiistai 22.8. Laramie Wyoming – Aurora (Denver) Colorado 348 km


Tiistai oli lyhyt ajopäivä, vain vajaa 350 km.


Tiistaille olimmekin jättäneet hieman lyhyemmän legin, koska tavoitteea oli mennä tapaamaan “Amerikan veljeäni” Rick Shenkeliä, jota en ollut nähnyt sitten vuonna 1974 päättyneen vaihto-oppilasvuoteni. Lähdimme Laramiesta kuitenkin kohtalaisen aikaisin eli noin kahdeksan aikoihin ja olimme sitten Aurorassa, Denverin esikaupungissa jo yhden jälkeen iltapäivällä. Denver ei olekaan enää mikään pikkukylä noin 2,5 miljoonine asukkaineen ja kyllä täytyy sanoa, että olisimme olleet aivan totaalisen hukassa ilman toimivaa GPS-navigaattoria. Kun moottoritiellä on kuusi tai jopa kahdeksan kaistaa samaan suuntaan ja tieltä pitäisi osata poiketa pois oikeasta liittymästä joka taas yhtyy seuraavaan samanlaiseen väylään jne..emme olisi osanneet perille ilman navigaattoria koko viikon aikana.

Rick ei ollut kotona vielä puoli kahden aikaan osuessamme hänen talonsa eteen. Palasimme vähäksi aikaa kaupungille tankkaamaan sekä mopot että itsemme ja tapasimmekin hänet sitten myöhemmin iltapäivällä. Yön vietimme hänen pihallaan olleessa pick-upin lavalle kiinnitettävässä camperissä, jossa nukuimme oikein hyvin.

Jokke paranteli BMW System 5 kypäräänsä, jonka visiiri ei laskeutunut tarpeeksi alas kun kypärää käyttää puoliypäränä. Onneksi Rickillä oli Dremel, jolla kalvettiin vähän muovia pois kypärän poskipaloista ja näin saatiin korjatuksi BMW:n / Schuberthin suunnittelijoiden moka.

Ilma alkoi olla jo koko lailla kuumaa ainain suomalaisille. 34,5 oli korkein lukema mopon ilmalämpömittarissa. Siinä kelissä ei tuuletuskaan tahdo auttaa, ilma kun on niin kuumaa. Mutta vielä emme ole tinkineet ajovarusteista. Sitä paitsi laukkumme ovat niin täynnä, että ainoa paikka kuljettaa ajohousut ja -takki mukana on pitää ne päällä.

Ei kommentteja: