torstaina, elokuuta 17, 2006

16.8. Matkaan...Calgary - Radium Hot Springs 270 km






No onnistuin sentään taas saamaan kuvan ladatuksi tänne. Hyvä niin, eilen sain kovan ähellyksen jälkeen yhden hassun onnistumaan.
Tässä on siis isäntämme Royn komeaksi maalattu BMW K 1200 LT.

Aamulla pakkasimme tavaramme ja lähdimme Royn autolla kohti Calgaryn lentokenttää mopojamme hakemaan. Hieman kaihersi mielessä, että mitäs jos ne ei olekaan tulleet tai toinen on kipattu nurin tai ...
Matkalla kuitenkin pysähdyttiin DHL:n terminaalissa ja päivä ainakin alkoi hyvin! Ajokorttini oli nimittäin saapunut ja sain sen saman tien käteeni. Hyvältä näytti. Seuraavaksi AeroGround -nimisen firman halleille mopoja peräämään ja siellähän ne jo olivat! meitä pyydettiin odottelemaan puolisen tuntia, jonka jälkeen jouduimme vielä käymään kilometrin päässä tullissa leimauttamassa pari paperia ja sen jälkeen pyörien pakkauksia purkamaan!

Tässä jo Joken pyörää on kuorittu ja omani on vielä käärittynä kuin perhosen toukka. Hieman kylmäsi kun näin remmit vedettynä nahkapenkkini yli, mutta onneksi jäljet vähitellen häipyivät.







Tässä ollaan pakkaamassa varusteita rahtiterminaalin pihalla ja kasseja vielä Royn auton tavarakontissa.

Matkaan pääsimme vihdoin noin klo 13 jälkeen ja suuntana oli kaupunki nimeltä Banff, matkaa noin 130 km. Ensiksi piti kumminkin hakea bensaa ja heti tuli ongelma bensapumpulla, josta piti soittaa Roylle perään. Essolla oli tarjolla 89 ja 91 oktaanista! Mitä hittoa, Venäjälläkö tässä oltiin.. siellähän sitä olen nähnyt tämmöisiä oktaanilukuja. Kuulemma 91 oktaaninen on OK. Samalla muistelin jostakin kuulleeni, että tällä mantereella on erilainen oktaniluvun määritystekniikka. No, se nyt ei sitten olisikaan ainoa erilaisuus Amerikan ja Euroopan välillä. Tosin Kanada on hyvä pehmeä lasku Uudelle Mantereelle. Bensa myydään litroina, ja litrahinta oli noin 1, 24 Kanadan dollaria litralta ja matkat mitataan kilometreinä. Rajan toisella puolella ollaan sitten jo gallonissa ja maileissa, jolloin taju hinnoista ja matkoista hämärtyy.


Banff sijaitsee Kanadan Kalliovuorilla ja on oikea turistipyydys. Kiertelimme siellä hieman ja kävimme myöhäisellä lounaalla ja otimme valokuvia, joiden lataaminen tälle sivustolle näköjään välillä onnistuu ja välillä ei - ihme juttu!


Banffista jatkettiin aivan huikeitten vuorimaisemien läpi toiset 130 km ja päädyimme vähän Banffia muistuttavaan pienempään matkailukaupunkiin nimeltään Radium Hot Springs. Matkalla tienkäyttäjiä varoiteltiin moneen otteeseen niin peuroista, hirvistä kuin karhuistakin.Omin silmin näimme hirviemon tienposkessa peräti kahden vasan kanssa sekä lauman jotain pieniä kauriita. Tarkempi lajimääritys jäi tällä erää tekemättä...
Radium Hot Springsistä saimme motellin hintaan 101 Kanadan dollaria / yö ilman aamupalaa mutta lämpimässä uima-altaassa saimme sentään käydä pulikoimassa kaupungin nimen velvoittamana.