torstaina, elokuuta 31, 2006

Sunnuntai 27.8. Waynesboro Tennessee - Tapoco Tennessee 610 km

Nyt oltiin jo lähes loppusuoralla kohti määränpäätämme Braseltonia Gerogiassa, mutta vielä oli motoristimielessä pari tämän mantereen kaiketi kuuluisinta mutkatietä korkkaamatta. Toinen on Cherohala Skyway ja toinen on Dragon’s Tail, molemmat Tennesseen Smoky-vuorilla. Paddler’s Motellilta molemmille oli toki vielä matkaa muutama sata kilometriä, joten aamulla oli vielä epävarmaa ajammeko nuo mutkapätkät läpi saman päivän iltana vai jätämmekö ne viimeiseksi päiväksi eli maanantaiksi.
Yhtä kaikki, taas aamuseitsemän jälkeen liikkeelle aivan huikean ilmankosteuden vallitessa. Eurooppalainen navigaattorimme uunotti meitä taas sen verran, että lähes kolmen vartin ajelun jälkeen olimme lähtöpisteessä! No tällä meiningillä ei kyllä pitkälle päästä tämän päivän nimissä, joten ei muuta kuin Royn jenkkiGPS kiinni ja päästiin taas suurin piirtein oikeille reiteille. Muutaman sadan kilometrin jälkeen huomasin, että taas on jäänyt osa Tennesseeen kartoista Roylta lataamatta, joten vaihdoimme vaihteeksi oman euronavigaattorin kiinni.
Pääsimme sen avulla ajelemaan Tennesseen osavaltion eteläpuolta kohti itää ja kohti Smoky Mountaineja. Matkalla näimme todella huikeita koskenlaskupaikkoja ja ne myös näyttivät olevan kovasti suosittuja. Joissa ja koskissa mentiin pienillä koskikajakeilla, jotka puikkelehtivat kuin lastut konsanaan tai sitten isoilla kymmenen hengen kumiveneillä. Tämän lajin harrastajille varmaan hyvät paikat…
Iltapäivällä kuumuuden ollessa pahimmillaan pysähdyimme pienessä Highway 68:n varrella sijaitsevassa tuppukylässä nimeltään Turtletown Tennessee. Söimme siellä lounassandwichit ja kyselimme paikalliselta Harrikkakuskilta vähän ohjeita Cherohala Skywayn ja erityisesti Dragon’s Tailin löytämiseksi. Hän neuvoi auliisti ja kovasti korvaa terästämällä sain jopa tolkkua hänen mahdottomasta etelän murteestaan.
Siispä myöhään iltapäivällä saavumme kuuluisan Cherohala Skywayn alkuun ja liikennettä oli jonkun verran. Välillä ajelimme hevostenkuljetusperäkärryn perässä ja tuskailimme, että nyt kyllä menee hyvät mutkat haaskiolle. Otimme välillä taukoja saadaksemme vähän enemmän vapaata tietä eteemme. (Ja joskus oli kyllä pakko huitaista ohikin ohituskieltoviivaa ”väljästi” tulkiten.)
Olimme päättäneet vetäistä vielä sen kaikista kuuluisimman eli Dragon’s Tailin (319 mutkaa 11 mailin matkalla) sunnuntai-iltana, koska Harrikkakuski oli niin meitä neuvonut. Euronavigaattorimme yhdessä allekirjoittaneen tumpeloinnin kanssa johti meitä kuitenkin se verran harhateille, että jouduimme vänkäämään U-käännökset loivassa ylämäessä. Ja siinähän se sitten tapahtui eli LT kumoon keskelle tietä. Jo vähän väsyneenä ja harharetkestä harmistuneena toheloin U-käännöksen kanssa ja mopo kupsahti kyljelleen vauhdissa 1 km/h. Itselle ei käynyt kuinkaan ja LT:kin selvisi tavanomaisilla mitättömillä skraadeilla. Tosin sivupeilin kiinnikkeestä murtui palanen muovia, mutta mukana ollut epoksiliima hoiti asian kuntoon myöhemmin illalla.
Mopo siis pystyyn parin äijän voimin ja matkaa jatkamaan kohti Dragonia. Suunnistin muka oikeaan suuntaan ja mutkainen asfalttitie näytti aluksi lupavalta, mutta sitten loppuikin päällyste. Pääsimmekin taas "lempipuuhaamme": Jyrkille soraserpentiineille vajaan kuudensadan kilon kokonaispainoisella crossipyörällä. Tällä kertaa se enää ollut niin mukavaa kuin puolitoista viikkoa aiemmin Montanan tasangoilla. Onneksi näin navigaattorista sijaintimme koko ajan ja tiesin, että ei tätä enää kauan kestä…
Kun lopulta pääsimme päällystetylle tielle (itse kuuluisa Highway 129) näimme yöpymispalveluita tarjoavan ravitsemusliikkeen Tapocon kylän kohdalla ja suuntasimme sinne saman tien. Se Dragon jääköön maanantaiaamuksi…
Ja yllätys oli suuri kun majapaikkamme eteen ajessamme naapurimökin parkkipaikalta huudeltiin, että Hi Ari & Jouko! Paikalla oli sattumalta neljä Teksasilaista Bemarikuskia matkalla Braseltoniin ja suomalaiset näköjään tunnettiin...

Kuvia sunnuntailta 27.8. Waynesboro TN - Tapoco TN

Tässä karttaviivana Cherohala Skyway.
Lähdössä ammuseitsemältä Waynesboron Paddler's Motellista.

Arilla vauhtia noin 75 mph (120 km/h) ja rekat huitelee ohi vielä keveästi. Tällä mantereella ei raskas liikenne totisesti ole tientulppana. Oli yhdistelmä mikä vaan, kaikki ajaa suunnilleen samaa vauhtia.
Ajotakki on auki ja hanskat poissa, tämän verran on ollut pakko tinkiä varusteista...













Koskimelojien ja kumivenehurjastelijoiden vesillelaskupaikka jossakin Highway 74:n varrella Tennesseessä.
Ja tässä kumiveneporukkaa saapumasta yläjuoksulta päin.





Lounas- ja tankkaustauko "Kilpikonnakaupungin" (Turtletown) paikallisessa sekatavarakaupassa.











Kunnon mutkat odottaa...


Ja tämmöiset oli näkymät Skywaylta Smoky Mountainille. Aika nimensä mukaiset ja ihan erilaiset kuin lännen Rocky Mountains.